In een kleine week meer dan 1000 views op YouTube voor ‘Smelt’.

https://www.youtube.com/watch?v=zy365BrwvDk

 

Kijk naar ‘Smelt’ van mijn CD “Altijd gaat voorbij’

Op 18 & 26 juli, 1 & 6 augustus 2013 worden door mij geregisseerde afleveringen van de lezingen-serie NTR Academie uitgezonden.

Website: http://programma.ntr.nl/10577/ntr-academie

De afleveringen zijn terug te zien op uitzendinggemist.nl

18 juli om 19.15 uur, Ned. 2:   JUSTINE PARDOEN

Opvoeden in een tijd van multimedia-prikkels. Justine Pardoen, hoofdredacteur van Ouders Online, merkt dat kinderen van nu voortdurend geconfronteerd worden met multimedia-prikkels. Zij waarschuwt ervoor dat het gebrek aan ‘lege’ tijd de (zelf)reflectie bemoeilijkt: kinderen twijfelen steeds vaker aan wat ze kunnen en wat voor hen de moeite waard is.

26 juli om 19.15 uur, Ned. 2:   MATTHIJS SCHOUTEN

Bioloog Matthijs Schouten laat zien dat onze grondhouding ten aanzien van de natuur zich vaak slecht verhoudt tot onze handelingspraktijk. Waarom is het belangrijk om de natuur te koesteren? Een pleidooi voor het behoud van de natuur in een tijd waarin stadskinderen gemiddeld nog hooguit één keer per jaar in die natuur zijn.

1 augustus om 19.15 uur, Ned. 2:   JOKE J. HERMSEN

In deze tijd van druk, druk, druk kiest schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen voor een ander perspectief. Het lijkt erop dat we geen tijd meer hebben en dat de tijd steeds sneller gaat. Een lezing over  de gespannen verhouding tussen de kloktijd en onze innerlijke tijdsbeleving.

6 augustus om 19.15 uur, Ned. 2:   OLGA FRANSSEN
Musicoloog Olga  Franssen over trucs en technieken waar de beroemde componisten zich van bedienden om het componeren gemakkelijker te maken. Muziek is een ambacht, stelt Olga, net zoals je een tafel in elkaar timmert, timmer je ook een muziekstuk in elkaar. Door inzicht te bieden in het componeren, hoopt zij de klassieke muziek toegankelijker te maken.