Bali, Indonesië


Het landgoed

Rumah Kita, ons landgoed in het noorden van Bali, bestaat uit drie huizen, een groot zwembad en een prachtige tuin. Rumah Kita betekent in het Indonesisch ‘Ons huis’. Rumah Kita is overigens ook de naam van één van de drie huizen op ons landgoed. De andere twee huizen heten Wantilan en Gelebeg Baru. De huizen zijn afzonderlijk te boeken en beschikken over veel privacy. Het landgoed bevindt zich op een rustig plekje in het dorp Kalibukbuk in het prachtige Noord-Bali.

De omgeving

Het landgoed waar de drie huizen onderdeel van uitmaken ligt vlakbij het strand. Vanaf de poort van het landgoed is het slechts 2 minuten lopen naar het heerlijke tropische strand van Lovina Beach. Lovina Beach is de naam van een hele grote baai, met centraal daarin gelegen het dorp Kalibukbuk. Restaurantjes en winkeltjes van Lovina zijn in de directe nabijheid van het landgoed.

Voor de kinderen

In de tropische, botanische tuin bevindt zich het grote zwembad (met een afgescheiden en ondiep gedeelte voor de kleintjes!), een fijn zitje, grote ligbedden en een heerlijke tuindouche. Het zwembad ligt prachtig aan de rand van het terrein, half overschaduwd door grote palm- en bananenbomen. Pal ernaast is het badmintonveld. Ook bevindt zich midden in de tuin een grote trampoline.

Huizen in Balinese stijl

Het landgoed bestaat dus uit drie verschillende huizen. Rumah Kita is geschikt voor 4 personen, Wantilan is het grootste huis en biedt onderdak aan 6 a 7 personen. In Gelebeg Baru kunt u met 2 volwassen personen en bijvoorbeeld 2 kinderen uitstekend terecht. Voor 4 volwassen personen is het minder geschikt. Verder vindt u op het landgoed een theehuis, een kantoortje c.q. verblijf voor het personeel, een aparte Balinese keuken met barbeque en twee watertorens, waarvan er één toegankelijk is.
 Alles is in Balinese stijl gebouwd met veel open ruimtes, zicht op de prachtige tuin en veel privacy. Alle drie de huizen hebben op de begane grond een open leefterras. Het is een woonkamer van een bijzondere, open constructie, in perfecte harmonie met de natuur, waarmee de typische traditionele, Balinese leefstijl wordt gevolgd. Deze ruimtelijke stijl, met de tuin als een direct verlengstuk van de woonkamer, draagt aanzienlijk bij tot een gevoel van eenheid met de natuur, een van de belangrijkste concepten van het Balinese Hindoeïsme. Zo kan de energie van de omringende natuur zich ongehinderd mengen met die van de leefruimten van de huizen. En kan de luchtcirculatie, veroorzaakt door het bio-klimaat van de tuin, op natuurlijke wijze het vocht verdampen. Dit houdt de temperatuur van de leefruimten – beter dan kunstmatige airconditioning dat kan doen – op een constant, aangenaam peil.

Meer over ons huizen

Op onze website www.bali-vakantiehuis.nl treft u een voorproefje aan van dit tropisch paradijsje op Bali. Ook treft u daar veel informatie over de omgeving aan.
U kunt, als u wilt, per e-mail contact opnemen om het huis van uw voorkeur te reserveren. Veel plezier en hopelijk tot ziens op Rumah Kita!