sep 08

Mijn nieuwe album ‘Mijn Dag’ komt op 16 september 2019 uit.

Geen categorie   ::   Reacties uitgeschakeld voor Mijn nieuwe album ‘Mijn Dag’ komt op 16 september 2019 uit.

Persbericht:

‘Mijn Dag’ van Roel van Dalen gaat over een jeugd en hoe die je blijft achtervolgen tot in het volwassen leven. Het is een definitief afscheid van die jeugd en in zekere zin een eindafrekening. 

Alles wat hij de afgelopen jaren schreef kwam voort uit een kille en moeizame jeugd. Hoe de gevolgen ervan je kunnen blijven achtervolgen, altijd in je doorklinken, wilde hij laten horen. Niet levenslang, zo nam hij zich voor. Dat was het begin van dit album. De kilte van die periode wilde hij muzikaal vertalen door het gebruik van elektronica, maar wel in combinatie met een cello, om er warmte aan toe te voegen, nu hij zonder wrok of boosheid kan terugkijken. 

De arrangementen van de stukken, met soms onheilspellende elektronica en die altijd warme cello, voelen conflicterend, maar dat weerspiegelt precies Van Dalens dubbele gevoel over zijn kindertijd. Uiteindelijk komt het goed, ook op deze plaat, in het laatste stuk:  

Alles wat ik heb, is een breekbaar hart 

Een heel leven lang 

Het is vandaag mijn dag 

Ik zag ‘t in een oogopslag

‘Mijn Dag’ is het tweede album van filmmaker en muzikant Roel van Dalen, uitgebracht door Marista Records.