sep 16

‘Mijn Dag’ is uitgekomen!

Geen categorie   ::   Reacties uitgeschakeld voor ‘Mijn Dag’ is uitgekomen!

Het jongetje op de coverfoto is ongeveer zes maanden oud. Deze foto stuurde zijn moeder naar zijn vader, haar man, die ergens aan de andere kant van de wereld zat. Twee weken na hun huwelijk ging hij al voor een jaar weg. Hij was zeeman, machinist op een olietanker. Zijn zoontje had hij pas één keer gezien, toen hij al drie maanden oud was. Even was hij thuis en daarna weer voor lange tijd naar zee. Zo ging dat in die tijd. Als zijn vader voor zes weken thuiskwam, was dat eigenlijk een inbreuk op het dagelijkse leven. Er waren vele conflicten en zijn moeder was altijd blij als haar man weer was opgehoepeld naar zee. Hij zou de hele kindertijd van zijn zoontje af- en aanwezig zijn. Een wel en niet vader. Het liefdeloze huwelijk was voorbestemd te mislukken. 

Het album ‘Mijn Dag’ van filmmaker en muzikant Roel van Dalen gaat over een kille jeugd en hoe dat je kan blijven achtervolgen tot in het volwassen leven. Van Dalen: ‘Alles wat ik de afgelopen jaren heb geschreven komt voort uit die beroerde periode. Hoe de gevolgen van zo’n jeugd je kunnen blijven achtervolgen, altijd in je doorklinken, wilde ik laten horen. Niet levenslang nam ik me voor. Dat was het begin van dit album. ‘Mijn Dag’ is een definitief afscheid van mijn jeugd en in zekere zin een eindafrekening. Die kilte wilde ik muzikaal vertalen door het gebruik van elektronica, maar wel in combinatie met een cello, om er warmte aan toe te voegen, nu ik zonder wrok of boosheid naar die jeugd kan kijken. Het is wat het is.De arrangementen van de stukken, met de soms onheilspellende elektronica en die altijd warme cello, voelen voor mij conflicterend, maar het weerspiegelt precies mijn dubbele gevoel over die kille tijd. Uiteindelijk komt het goed, ook op deze plaat’. 

‘Mijn Dag’ is het tweede album van Roel van Dalen, uitgebracht door Marista Records. 

Alles wat ik heb, is een breekbaar hart

Een heel leven lang

Het is vandaag mijn dag 

Ik zag ‘t in een oogopslag

roelvandalen.nl

https://www.youtube.com/watch?v=l8oxm5Ln6GE