mrt 17

De Slag om de Noordzee

Geen categorie   ::   Reacties uitgeschakeld voor De Slag om de Noordzee

Bij de laatste ronde van Teledoc heb ik researchgeld gekregen om een filmplan te schrijven voor een anderhalf durende documentaire film over de Noordzee,  in samenwerking met Thomas Rammelt en Martijn van Beenen en geproduceerd door IDTV Docs.

De Noordzee was de startbaan van de Gouden Eeuw, toen Nederland het machtigste handelsland was en Amsterdam het centrum van de wereld. Op dit water werd menige oorlog uitgevochten. En nu, zo’n 400 jaar later, is het in zekere zin niet anders. Wanneer je op een zonnige dag uitkijkt over een glimmende, ongerepte vlakte met een lege einder, weet dan dat schijn bedriegt. In werkelijkheid is onze ‘voortuin’ namelijk een overvol industrieterrein vol scheepvaartsnelwegen, waar continu wordt gestreden om de schaarse ruimte.

In oktober moet het filmplan klaar zijn om beoordeeld te worden. Als we de film mogen maken gaan we gedurende het hele jaar 2015  we de Noordzee op om te filmen.